Pasivní příjem jako cesta k finanční nezávislosti
Pasivní příjem jako cesta k finanční nezávislosti
7.02.2024
Liberland: Svobodný svět nebo mezinárodní parodie?
Liberland: Svobodný svět nebo mezinárodní parodie?
11.03.2024

Realty Income (O) – moje oblíbená dividendová akcie

23.02.2024

Ve světě investování, kde každá akcie nese svůj příběh, jsem si vybral Realty Income (O), známou jako "The Monthly Dividend Company", jako svou první investici do dividendových akcií. Nebyla to o přesvědčení, že vyniká nad všechny ostatní. Spíše šlo o krok zvědavosti a touhy pochopit dynamiku dividendových výnosů.

V tomto článku se podělím o své první kroky s Realty Income a proč si myslím, že by mohla být zajímavou volbou i pro vás, pokud hledáte stabilní dividendy s pravidelnými výplatami.

Realty Income - první setkání

Moje cesta k investování do Realty Income začala poměrně nevinně, během obyčejného pracovního dne. Kolega, který už nějakou dobu investoval a jehož názory jsem si vážil, mi o této společnosti poprvé zmínil. Jeho entuziasmus pro "The Monthly Dividend Company" vzbudil mou zvědavost, a tak jsem se rozhodl prozkoumat, co tato firma nabízí.

Ponořil jsem se do základních informací a čím více jsem se dozvídal, tím víc mě Realty Income zaujala. Nejenže její obchodní model založený na nemovitostech zněl solidně, ale také její dlouhá historie stabilních a pravidelných dividendových výplat byla přesně tím, co jsem hledal pro své portfolio.

V roce 2016 jsem udělal krok vpřed a nakoupil své první akcie Realty Income. Byl to pro mě významný moment, kdy jsem oficiálně vstoupil do světa dividendových investic a od té doby zůstává pevnou součástí mého portfolia, a to i přes všechny výkyvy na trhu, které jsme od té doby zažili. Tato investice se stala nejen zdrojem pravidelného příjmu, ale také cennou lekcí v dlouhodobém investování.

Co mě na Realty Income zaujalo

Když jsem začal prozkoumávat Realty Income hlouběji, objevil jsem několik klíčových vlastností, které tuto společnost odlišovaly od ostatních a které mě přesvědčily o její výjimečnosti. Realty Income, často přezdívaná "The Monthly Dividend Company", je společností z oblasti realitních investic (REIT), která se specializuje na akvizici a správu komerčních nemovitostí. Její obchodní model a strategie ji odlišují na trhu a přinášejí hodnotu jejím akcionářům. Zde jsou hlavní výhody, které stojí za zmínku:

Stabilní dividendové výplaty

  • Měsíční dividendy: Platí svým akcionářům dividendy každý měsíc, což je atraktivní pro investory hledající pravidelný příjem a chtějí využít složeného zhodnocení při re-investování.
  • Dlouhodobá historie výplat: Společnost má dlouhou historii konzistentních a rostoucích dividendových výplat, což svědčí o její finanční stabilitě a spolehlivosti.

Diverzifikované portfolio

  • Rozmanité nemovitosti: Vlastní a spravuje rozsáhlé portfolio komerčních nemovitostí, včetně maloobchodů, průmyslových objektů a kanceláří, což snižuje riziko a zvyšuje stabilitu příjmů.
  • Geografická diverzifikace: Nemovitosti společnosti jsou rozmístěny po celých Spojených státech a ve Velké Británii, což přináší další vrstvu diverzifikace.

Obchodní model orientovaný na růst

  • Triple-Net Lease: Většina nemovitostí je pronajímána na základě tzv. triple-net lease smluv, což znamená, že náklady na nemovitost, pojištění a údržbu hradí nájemníci, což zvyšuje čistý příjem pro akcionáře.
  • Akvizice a rozvoj: Společnost aktivně vyhledává nové investiční příležitosti a rozšiřuje své portfolio, což podporuje její dlouhodobý růst.

Finanční stabilita a transparentnost

  • Silná bilance: Má silnou bilanci a je hodnocena investičními agenturami, což odráží její finanční zdraví a schopnost čelit ekonomickým výkyvům.
  • Otevřená komunikace s investory: Společnost je známá svou transparentností a pravidelně komunikuje s investory o svém výkonu a strategiích.

Tyto vlastnosti a výhody byly klíčové pro mou rozhodnutí investovat a udržet tuto akcii ve svém portfoliu jako stabilní zdroj dividendového příjmu.

Realty Income v roce 2024

V roce 2024 Realty Income ukazuje slibné známky, což je doprovázeno příznivým hodnocením od analytiků. S dividendovým výnosem 5.84% představuje atraktivní možnost pro investory hledající pravidelný příjem. Společnost si udržuje svou pozici jako stabilní hráč v sektoru maloobchodních REIT, což je podpořeno její schopností generovat stabilní cash flow.

Navzdory určitým ekonomickým nejistotám a potenciálním výzvám, jako je změna spotřebitelského chování nebo dopad vyšších úrokových sazeb, Realty Income pokračuje v ukazování své odolnosti díky svému zaměření na nezbytné služby a produkty, což přináší určitou míru ochrany v nestabilních ekonomických podmínkách.

Při zvážení současného podhodnocení ceny akcie o 10% a výhledu na stabilní dividendové výnosy se jeví jako lákavá možnost pro dlouhodobě orientované investory. Tato kombinace faktorů znamená, že Realty Income zůstává solidní volbou pro ty, kteří hledají jak růst kapitálu, tak pravidelný příjem.

Další zajímavé dividendové akcie

Ačkoli se tento článek primárně soustředí na Realty Income jako na významnou dividendovou akcii v mé investiční strategii, existuje mnoho dalších příležitostí na trhu pro investory, kteří hledají stabilní a předvídatelný příjem z dividend. 

Pro ty, kdo chtějí rozšířit své portfolio o další dividendové akcie, může být užitečné zvážit službu jako je Bulios Black. Tato služba mi nabízí kurátorský výběr akcií s vysokým dividendovým výnosem a poskytuje analytické nástroje a informace o podhodnocených akciích, které nabízejí příležitosti na trhu. S pomocí Bulios Black objevuji další spolehlivé dividendové akcie a získávám hlubší porozumění dynamice trhu, což mi umožňuje učinit informovanější investiční rozhodnutí.

Bulios BLACK - Unikátní investiční nástroje a vzdělávací platforma
analýzy, profesionální portfolia, férová cena akcíí, tipy na zajímavé akcie

Sám aktivně Bulios BLACK používám, posunul mé portfolio na novou úroveň a proto vám jej mohu vřele doporučit v souladu s kodexem.

Recenze - Bulios BLACK a 10% sleva